Besparingen – specifics

De vooropgestelde cijfers, besparingen en ROI zien er mooi uit. De berekeningen zijn afkomstig van studies door ZUUVR-deskundigen, de fabrikant en in samenwerking met de ervaring van onze klanten.
We delen heel transparant met elkaar hoe we samen voor de genoemde besparingen kunnen zorgen. Bij een volledige ZUUVR-ombouw komen al onderstaande aspecten aan bod.
Ook een gedeeltelijke ombouw zal een aanzienlijke besparing opleveren.

Een proactieve filtratie

ZUUVR-filtraties zijn volautomatisch. Ze meten, controleren en reinigen zichzelf. Met als bijzonder oogmerk stabiliteit van waterkwaliteit. Dé belangrijkste pijler als we spreken van “ZUUVR water”!
Door het volcontinu bewaken van zuiver water is er maar een geringe bijsturing nodig. Citaat van Newton: “Iets wat op koers is, wil zo blijven”.
Een reactieve filtratie, ingrijpen nadat het fout ging, past niet in de missie van ZUUVR. Corrigerende maatregelen zoals toevoegen van chloor en andere chemicaliën beschouwd ZUUVR als een pleister op een gapende wonde. Voorbeelden hiervan:

Troebel water = chloorshock Filters vuil = lang(er) spoelen

ZUUVR anticipeert op basis van de behoefte en verbruikt enkel wat nodig is. We houden rekening met alle mogelijke parameters zoals:

 • Aantal badgasten
 • Openingstijden (uurrooster)
 • Weersvoorspellingen
 • Drukmetingen
 • Monitoring werking onderdelen -…

ZUUVR pakt het probleem aan bij de wortel, geen symptoombestrijding!

Technisch

Besparing waterverbruik

Onze filters spoelen met lucht in plaats van met water. Klassieke zand- en glasfilters reinigen zichzelf met water van het zwembad. De pomp moet hiervoor enkele minuten op 100% draaien. Al dit water gaat de riool in. ZUUVR spoelt haar filters met slechts 10% water en 90% met lucht.

 •  Interessant weetje hierbij is dat chloorwater erg vervuilend is voor het riool. Het maakt verwerkende bacteriën dood waardoor zuivering van ons rioolwater moeilijker wordt.
  ZUUVR-spoelwater bevat geen schadelijke stoffen.
 • De ZUUVR-filtratie spoelt zich automatisch. De druk wordt op verschillende plaatsen gemeten. Bij ingesteld drukverschil spoelt de filter automatisch. Niet te kort, niet te lang, precies hoeveel nodig is.
 •  Het water is en blijft natuurlijk. Er worden geen chemicaliën toegevoegd, dus een slechte of overdosering is onmogelijk. Hierdoor is verversing van het water niet meer nodig. Geen chloorshock, geen vlokmiddel!
 •  Tot 50% minder verbruik van het douchewater. Badgasten moeten de chloorgeur niet meer van zich afspoelen waardoor de douchetijden aanzienlijk terugdringen.
 •  Efficiënte vortex voorfilters scheiden vuil met de grofheid van een zandkorrel af van het water. De vortex wordt automatisch gereinigd met slechts enkele liters water.

Besparing chemicaliën

Geen pH- of pH+ meer. Geen vloeibare chloor meer. Geen peroxide. Geen zware metalen. Al deze stoffen zijn schadelijk voor mens en milieu.
Ze ontsmetten dikwijls zeer efficiënt, maar helaas van heel korte duur. Ze zijn snel uitgewerkt, waardoor continu toevoegen een noodzaak is. Het water is onstabiel en dwingen tot constante corrigerende maatregelingen in het proces.

Chloor doet de pH stijgen waardoor extra pH- toevoegen een noodzaak wordt.

 ZUUVR doet een studie van de hydraulica en het volledige (buis)leidingwerk. Bijvoorbeeld, een te hoge val van water in de buffertank zorgt voor een stijgende pH. Dit is te vermijden met een eenvoudige verlenging van de buis tot in de buffertank.

Bij een ZUUVR filtratie hoort het toevoegen van vloeibare mineralen en bacteriën. Deze zorgen voor een stabiele kern. De mineralen zijn natuurlijk en onschadelijk voor mens en milieu! Een lager verbruik van water door de stabiliteit ervan!

Besparing elektriciteit

 • ZUUVR werkt enkel met frequentiegestuurde pompen. Intelligente pompen draaien aan de hand van het aantal gasten, regenval, vervuiling, …, …,.
  Het principe is: “Jullie vragen, wij draaien.”
 • Slimme timers, een bediening van op afstand. Het zijn allemaal factoren die bijdragen toe efficiënt gebruik maken van elektriciteit.
 • De ventilatie en afzuiging draait 50% minder. Er is geen indringende chloorlucht meer met ongezonde dampen. Bij een traditionele chloorinstallatie moeten deze dampen extra afgevoerd worden.
 • We zorgen voor een optimale hydraulica. Zo bekomen we minimale leidingweerstand met als resultaat een hoger debiet en toch minder verbruik. Bij een ZUUVR-studie bepalen we knopen in het leidingwerk en worden deze in overleg aangepast.

Besparing verwarming

 • We werken met goede isolatie, efficiënte warmtewisselaars, optimale circulatie en een ultieme warmteverdeling.
 • Er wordt aanzienlijk minder water verbruikt waardoor het aantal ‘vers’ bijgevulde liters water naar verhouding daalt. Doordat er minder water verbruikt wordt, moet er minder ‘vers’ water in. Vers water is koud en moet opgewarmd worden. Hoe minder vers water, hoe minder opwarming nodig is.
 • De afzuiging/ventilatie draait 50% minder. Zelfde principe als bij ‘vers’ water. Koude lucht moet opgewarmd worden. Minder afvoer van lucht = minder opwarmen van ‘verse’ lucht.

Slijtage materiaal

Kwalitatieve en duurzame producten en onderdelen zorgen voor een minimale materiaalkost.

We maken een perfecte berekening van de nodige materialen, zodat ze optimaal en met oog op lange levensduur ingezet worden.

Door chloorarme en chloorvrije filtratie gaan alle componenten veel langer mee. Folie wordt veel minder of niet aangetast. Minder of geen corrosie op inbouwdelen en trappen. Geen afbraak van pvc leidingen of de ongemakken van mozaïekjes in zwembaden die los komen. Het komt de algemene levensduur van de ventilatie ten goede, enz…

Chloor tast op termijn zelfs de omringende infrastructuur aan. Betonrot, silicone aan de ramen, verf komt los,… Deze problemen komen niet voor bij een 100% chloorvrije ZUUVR filtratie!

Onderhoudskosten – werkuren

 • We bouwen ‘slimme’ zwembaden. Een ZUUVR installatie geeft aan wanneer en welk onderhoud er nodig is. ZUUVR kent een automatische cloud-tracking van waterwaardes.
 • We stellen in overleg een persoonlijke checklist samen op maat van uw bad. Alles voor dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse controles.
 • Maak kennis met onze proactieve dienst na verkoop 24/7. Er kunnen in-house opleidingen gegeven worden aan eigen onderhoudsmensen.
 • Het onderhoud van de filtratie kunnen we omschrijven als een visueel onderhoud.

Onderhoudskosten – transport

Door de filtratie vanop afstand te monitoren kunnen we het aantal interventies beperken. Zo beperken we ook algemeen transport. Als een interventie toch nodig blijkt is de beschikbare informatie uit de database een extra ZUUVR-voordeel voor een goede werkvoorbereiding.

Beleving badgasten + personeel

Geen chemische geurhinder. Vanzelfsprekend werkt dit zeer bevorderend op de zwemervaring, maar ook voor het personeel.
De omgeving, het bad, de douches, …alles ziet er mooier uit en vooral het water is steeds helder, zachter en ‘​ZUUVR​’.

Altijd fijn voor u en uw badgasten om te weten dat ze in een ecologisch zwembad zwemmen. Ook voor zweminstructeurs, redders, technisch personeel, … is dit aangenamer. Zij staan nu immers meerdere uren per dag in de drukkende chloorlucht.

Hoeveel extra badgasten u gaat aantrekken kunnen we niet voorspellen, maar er zal niemand wegblijven omdat het nu ZUUVR is.

Resultaat

Een ​win-win​ situatie voor iedereen:

 • U doet een eenmalige investering, die u dikwijls na 2 jaar al terugverdient!
 • U kan oneindig veel genieten van een zorgeloos zwembad
 • Wij kunnen ons volledig potentieel benutten en interessante werken uitvoeren die naadloos aansluiten bij onze innovatieve en ecologische visie en missie
 • Last but not least: ​“Onze planeet en het klimaat dankt ONS”