‘Een ecologisch zwembad, is dat niet hetzelfde als een zwemvijver?’ Het is een vraag die we bij ZUUVR maar al te vaak krijgen. Het antwoord is simpel: nee, een ZUUVR zwembad is zoveel meer dan dat. Je geniet er -net zoals in een zwemvijver- van een natuurlijke waterfiltratie, maar dan wel in een luxueus zwembad. 

Biologische en natuurlijke waterfiltratie

Een zwemvijver is een soort tuinvijver die zo is ingericht, groot en diep genoeg, dat je er ook in kunt zwemmen. Zowel in een zwemvijver als in een ZUUVR zwembad wordt het water gezuiverd door filterbacteriën. Een natuurlijk zuiveringsproces dat je ook terugvindt in waterzuiveringsstations of natuurlijke meren. Er komen geen chemicaliën aan te pas. Maar daar stopt dan ook de vergelijking tussen een zwemvijver en een ZUUVR zwembad. 

Geen plantenzone meer nodig

De natuurlijke Zero-waterfiltratie in een ZUUVR zwembad heeft niets meer te maken met planten of ander groen. In tegenstelling tot een zwemvijver heb je dus geen plantenzone meer nodig. En dat levert heel wat voordelen op. Je wint aan zwemruimte omdat je installatie zeer compact is (een filter van 200 liter kan een lavafilter van 10.000 liter van een zwemvijver vervangen) en in een aparte technische ruimte staat. Je kan een ZUUVR zwembad ook verwarmen tot 33 graden. Onmogelijk in een zwemvijver aangezien de planten bij temperaturen hoger dan 25 à 26 graden beginnen te verslijmen waardoor ze het filterproces gaan belasten in plaats van bevorderen.

Stabielere waterkwaliteit

In een zwemvijver is de hoeveelheid filterbacteriën in de plantenzone afhankelijk van de temperatuur, de omgeving, het aantal zwemmers… Bovendien kan je de waterkwaliteit van je zwemvijver enkel opvolgen via manuele metingen. Extra bacteriën en mineralen moeten ook manueel toegevoegd worden. Niet evident zonder de nodige kennis. In een ZUUVR zwembad wordt de waterkwaliteit daarentegen automatisch gemonitord. Ook bacteriën worden automatisch toegevoegd wanneer dat nodig is.

Handig extraatje: je kan je waterkwaliteit perfect opvolgen via een app op je smartphone. 

Meer comfort, minder onderhoud

Geen planten meer om te snoeien, een filter die zichzelf automatisch spoelt met een druk op de knop, geen zorgen meer over de waterkwaliteit… Dat bespaart een hoop onderhoudswerk ten opzicht van een zwemvijver. Maar een ecologisch ZUUVR zwembad heeft ook een streepje voor op comfort en maatwerk. Zo kan eender welk zwembadontwerp in een ecologische vorm gerealiseerd worden. Overloopzwembaden, strakke moderne zwembaden, de integratie van jetstreams… En dat in eender welke vorm en kleur. Een ZUUVR zwembad kan ook volledig afgedekt worden met een roldek, wat voor nog eens voor extra veiligheid én energiebesparing zorgt. 

 

Kortom, een ecologisch ZUUVR zwembad is zo veel meer dan alternatief op een zwemvijver. Het is een unieke zwemervaring doordrongen van luxe en comfort. Wil jij meer weten van onze ecologische zwembaden? Contacteer ons dan voor een afspraak.

DENK BEWUST DENK ZUUVR

GO ZUUVR

Een ecologisch zwembadContacteer ons