Beiden filteren natuurlijk, maar wat is nu het verschil tussen ZUUVR Zero en een klassieke zwemvijver

Beiden werken volgens hetzelfde principe. Zowel een zwemvijver als een Zero filtratie werkt 100% natuurlijk, zonder toevoeging van chemicaliën. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen waardoor een Zero gemakkelijker is in onderhoud en meer zekerheid geeft op zuiver/ZUUVR water.

Geen plantenzone nodig bij een Zero

Een Zero-zwembad heeft geen plantenzone of (lava)moeras nodig. De filter bacteriën huizen allemaal in een technische ruimte. Dat biedt een aantal voordelen:

  • Qua design moet er geen rekening gehouden worden met een plantenzone in de tuin
  • Men wint ruimte voor het zwemgedeelte
  • De werking is veel preciezer te monitoren, een spoeling gebeurt automatisch,… Een moeras is statisch, dat zit vol lava en heeft een vastgestelde oppervlakte. Of het nu warm is of koud, veel of weinig vervuiling, dit is wat het is.
    Een compacte bacteriefilter is veel flexibeler te managen ifv de omstandigheden. Met een betere waterkwaliteit als gevolg.

Een Zero filtratie is geautomatiseerd

De bacteriën doen het werk. De automatisatie achter een Zero filtratie zorgt ervoor dat deze steeds in topvorm zijn. Mineralen en voedingsstoffen worden automatisch gedoseerd, een spoeling wordt automatisch ingezet.

Tevens zorgt een applicatie ervoor dat dit allemaal vanop afstand te monitoren en bij te sturen is.

Gebruiksgemak van een traditioneel zwembad

Deze zaken maken dat het onderhoud en gebruiksgemak meer te vergelijken is met een traditioneel (chloor-)zwembad. Geen planten snoeien, geen moeras uitkuisen, helderder water…

Eigenlijk is het een mooie kruising tussen beide: het comfort van een traditioneel zwembad én het ecologische van een zwemvijver.

DENK BEWUST DENK ZUUVR

GO ZUUVR

Maak een AFSPRAAKOntdek ons verhaal