Een ZUUVR overloopzwembad, ook wel infinity pool genoemd, is een luxueus zwembad dat zowel eenvoud als rust uitstraalt. Een overloopzwembad heeft geen rand waardoor het in perfecte harmonie is met de omgeving, terwijl jij volop geniet van een unieke zwemervaring. En dat is nog niet alles!

Wat is een overloopzwembad?

Bij een overloopzwembad staat het waterniveau even hoog als de rand van het zwembad. Hierdoor lijkt het zwembad wel oneindig en ontstaat er een prachtig visueel spiegeleffect. Tijdens het zwemmen kijk je dus boven het water uit en kan je volop van de omgeving genieten.

Hoe werkt een ZUUVR overloopzwembad?

Normaliter verloopt de waterfiltratie in een zwembad via aanzuigpunten. Deze ‘skimmers’ zuigen het water op, filteren het en blazen het opnieuw in het zwembad. Bij een ZUUVR overloopzwembad wordt niet met skimmers gewerkt, maar loopt het water ‘over’ de rand in een subtiele overloopgoot. Dit water wordt vervolgens opgevangen in een buffertank, gaat door de Zero-filtratie en terug het zwembad in. Op die manier zal vuiligheid, denk maar aan blaadjes of insecten, onmiddellijk afgevoerd worden. 

Wat zijn de voordelen van een ZUUVR overloopzwembad?

Een ZUUVR overloopzwembad heeft voordelen in overvloed. Zo is het uitgerust onze Zero-filtratie waardoor je geniet van kristalhelder water met die kenmerkende blauwgroene kleur. Je bespaart met deze filtratie tot 50% op je energiekosten en verbruikt tot 80% minder water dan in een traditioneel overloopzwembad. Daarenboven geniet je tijdens het zwemmen van een uniek uitzicht. In een ZUUVR overloopzwembad beleef je dan ook een zwemervaring die je normaal enkel in de vrije natuur kan meemaken. 

Zwemgenot in een stijlvol en strak design

Daarnaast worden ZUUVR zwembaden, inclusief de overloop, ingepakt met de naadloze waterdichting DEKK. Kortom, er is geen randsteen en er zijn geen voegen zichtbaar. Op die manier krijg je het kenmerkende strakke overloopeffect van een overloopzwembad in combinatie met een moderne betonlook. Als je dan ook nog eens voor een donkere afwerking kiest, krijg je een mooie weerspiegeling van het omringende landschap in het water. 

Tover je zwembad om in een luxe resort

Je vindt overloopzwembaden vaak terug in luxeresorts, maar dit is ook perfect mogelijk bij jou thuis. Je kan hierbij kiezen uit een “infinity pool”, die vaak gebouwd wordt op een helling. Of een onderloop, waarbij het water niet over de rand loopt, maar net eronder. Aan jou de keuze!

Overtuigd van een ecologisch ZUUVR overloopzwembad? Contacteer ons voor meer informatie en wie weet geniet jij binnenkort van een eindeloze zwemervaring!

DENK BEWUST DENK ZUUVR

GO ZUUVR

Een ecologisch zwembadContacteer ons