Je kan in beide zwemmen. Voila, tot zover de gelijkenissen tussen een traditioneel zwembad en een ecologisch ZUUVR zwembad. Maar wat zijn nu de grote verschillen tussen beide opties? En wat zijn juist de voordelen van een ecologisch ZUUVR zwembad? Wij leggen het haarfijn voor je uit!

Natuurlijke waterfiltratie

Het belangrijkste verschil is de natuurlijke filtratie. In een traditioneel zwembad worden namelijk chemicaliën toegevoegd om het water te ontsmetten en natuurlijke processen te onderdrukken. In een ecologisch ZUUVR zwembad is van chemicaliën geen sprake! Onze waterfiltratie ZUUVR Zero bootst de natuurlijke processen om water te zuiveren na en installeert die vervolgens in jouw zwembad. Het resultaat is een 100% biologische en natuurlijke waterfiltratie die op basis van bacteriën en mineralen voor zuiver water zorgt. 

Geen waterverspilling

Bij ZUUVR willen we op een andere, slimmere manier met water omgaan. Zo verbruikt een ecologisch ZUUVR zwembad een minimum aan water dankzij de gebruikte Zero-filtratie en gaat er met een ZUUVR zwembad geen druppel verloren. Het (weinige) zwembadwater dat toch afgevoerd wordt, wordt opgevangen en gebruikt om je planten water te geven of om je toilet door te spoelen.

Lager energieverbruik

Daarnaast isoleren we onze zwembaden, maken we gebruik van een revolutionaire warmtepomp en wordt de watercirculatie door het EcoFlow leidingwerk geoptimaliseerd. Samen met een slimme aansturing met automatisering en monitoring via een app zorgt een ZUUVR zwembad voor een energieverbruik dat zo’n 50% lager ligt dan bij een traditioneel zwembad.

Unieke zwemervaring

In een ZUUVR zwembad geniet je van kristalhelder water met die kenmerkende blauwgroene kleur. Dankzij de ecologische waterfiltratie voelt het water niet alleen natuurlijker aan, het is ook natuurlijker. Er zijn geen chemicaliën meer nodig waardoor de chloorgeur, rode ogen en een droge huid bij het zwemmen voorgoed verleden tijd zijn. In een ZUUVR zwembad beleef je dan ook een unieke zwemervaring die je normaal enkel in de vrije natuur kan meemaken.

 

Wil je ook genieten van een ecologische zwemervaring? Kies voor een ZUUVR zwembad en dompel je onder in de natuurlijke rijkdom van zuiver zwemwater. Contacteer ons voor meer informatie en wie weet tot snel!

DENK BEWUST DENK ZUUVR

GO ZUUVR

Een ecologisch zwembadContacteer ons