Energie besparen is cruciaal

Iedereen bekijkt mogelijkheden om energie te besparen. Minder verlichting aan, op kantoor werken, minder lang en kouder douchen, of zelfs de thermostaat enkele graden lager zetten. Het zijn allemaal mogelijkheden om water en energie te besparen.

Als je een zwembad hebt, of één wilt plaatsen, voorzie je ook best maatregelen!

Traditioneel zwembad verbruikt evenveel als een huishouden

Over het algemeen zien mensen die een traditioneel zwembad plaatsen hun energiefactuur gewoon verdubbelen, evenals de waterfactuur. Het is dus erg belangrijk om hier bewust mee om te gaan.

Bestaand zwembad ombouwen naar ecologisch zwembad

Zo kan je je bestaand zwembad ombouwen naar een ecologisch zwembad. Dit verbruikt gemiddeld 80% minder water én 50% minder verwarmingskosten. De voornaamste reden hiervoor is een natuurlijke filtratie die nauwelijks water verbruikt. Maar ook andere elementen zoals een afdekking, isolatie,… spelen mee.

Zwembad off-grid

Als je overweegt om een nieuw zwembad te plaatsen, hou je best ook rekening met het energieverbruik. Je kan tal van maatregelen nemen om dit te beperken en zelfs volledig uit te sluiten.

Zo bouwen we zwembaden die volledig off-grid functioneren, zonder toevoeging van elektriciteit van het net om het zwembad te filteren en te verwarmen.

DENK BEWUST DENK ZUUVR

GO ZUUVR

Maak een AFSPRAAKOntdek ons verhaal