Waarom het bekendste hotel van Antwerpen voor ZUUVR kiest… 

Crowne Plaza Antwerpen – het bekendste en grootste hotel van Antwerpen – heeft een pioniersrol te vervullen. Ze maken hun hele hotelketen resoluut klaar voor de toekomst met verschillende groene initiatieven. 

Ook ZUUVR mag hieraan meewerken. Wij kregen de kans om het zwembad om te toveren naar het eerste publieke biozwembad van Antwerpen. 

Deze 3 redenen geven de doorslag voor onze partnership.

1. Ecologie 

‘Green engage’, zo heet de afdeling binnen CP die instaat voor ecologische innovaties. Zij werken een strategie uit en beheren budgetten om de hele organisatie groener te maken. 

Een ZUUVR zwembad verbruikt 70% minder water, 50% minder energie én loost geen chemicaliën in het riool. Van een match gesproken… 

De plantenwand en bijhorende infoborden in de zwembadhal geven meer info over het biologische filtratie systeem. 

2. Besparingen 

Net als iedereen, is ook CP gewonnen voor besparingen. De investering van de ombouw was zo’n 50.000 euro. 

Hiertegenover staat een terugverdienmodel van 4 jaar.
De besparingen in waterverbruik, energieverbruik én chemicalien rekenen zwaar door.
Omdat het zwembad nu ook volautomatisch werkt, wint ook de technische dienst een hoop tijd.

3. Gezondheid 

CP draagt zowel de gezondheid van de zwemmer/hotelgast, als van intern personeel hoog in het vaandel. De gasten zwommen in mooi onderhouden chloorwater, en ondervonden nooit nadelen. ( niet meer dan in een ander chloorzwembad:)) 

Maar achter de schermen waren de technische mensen de chemicaliën wel beu. De pertinente chemische lucht in de technische ruimte, het gesleur met bussen zwavelzuur en chloor, bijvullen met een gasmasker en veiligheidskledij. 

Deze lucht tast alles aan, van deuren tot metalen beugels, elektronica,… Vanzelfsprekend heeft dit ook impact op de luchtwegen, op de huid als het in contact komt.

OMBOUW 

In oktober 2021 bouwden we het zwembad om naar een natuurlijk biozwembad. Interessant hierbij is dat het zwembad geen enkel moment gesloten is. We bouwen paralel aan de bestaande filtratie. 

In het zwembad en de filtratie komen geen chemicaliën meer aan te pas. De gasten zwemmen in gezond water. De technische mensen werken in een gezonde omgeving. 

De vooropgestelde besparingen worden gehaald. 

Dit is een win-win. 
Wij kijken alvast uit naar een verdere vruchtvolle samenwerking!